25 jaar, aan het begin van mijn carrière en onvoldoende intellectuele uitdaging in mijn job als verpleegkundige. Is de gezondheidssector wel datgene waar ik in verder wilde? Ging ik best voor een carrière wissel los van de gezondheid sector of koos ik voor verder studeren om mijn weg hogerop te vinden? Ik kon moeilijk een antwoord geven op deze belangrijke levensvragen en vond op die manier de weg naar loopbaanbegeleiding. Velen vonden het een bizarre keuze, 25 jaar en nu al loopbaanbegeleiding? Je staat nog maar aan het begin.... Mijn gevoel zei me dat dit de juiste keuze was en ik zette door.

Het deed me beseffen dat de gezondheidszorg mijn passie was, dat ik het niet kon loslaten. Dat het starten van masterstudies mij de intellectuele uitdaging zou bieden die ik nodig had, samen met een sollicitatie als case manager.

En vandaag doe ik wat ik graag doe, ga ik met opgeheven hoofd naar het werk en ga ik voldaan naar het werk en ga ik voldaan weer naar huis. Deeltijds case manager en halftijds studeer ik de master Management en Beleid van de Gezondheidszorg. Een die ik zelf zekerder dan ooit ben ingeslagen na loopbaanbegeleiding.

 

Het is niet te onderschatten wat een positief effect de loopbaanbegeleiding van Diane op me heeft gehad!

 

Lynn Debrun, Case Manager op weg naar ...


Ik kwam bij Diane binnen omdat ik mijn huidige functie niet meer graag deed.

Doordat ik ook niet goed kon vastpakken van waar dit kwam, had ik de idee dat ik "iets anders" moest gaan doen en stapte

ik naar loopbaanbegeleiding.

 

Door de oefeningen en sessies heb ik de oorzaken van mijn negatieve gevoelens kunnen identificeren. Bleek dat er geen radicale ommezwaai nodig was en ik een aantal concrete zaken binnen mijn huidige functie kon aanpakken. Ik kreeg ook de nodige handvaten aangereikt die me hielpen dit ook effectief te doen. Daarnaast hield ik een goed kompas over dat me nog steeds

helpt bij het maken van verdere loopbaankeuzes.

 

Diane hanteert een gestructureerde methode, maar durft hier ook van afwijken wanneer de situatie daar om vraagt. Ze heeft me echt een spiegel voorgehouden en durft te confronteren wanneer dat nodig is.

 

Katrien Van Parijs  Chief Technology Officer


Diane slaagde erin om een aantal zaken die ik ergens wel aanvoelde, maar niet helemaal besefte, of wilde onderkennen, op een manier te doen doordringen dat ze glashelder worden en niet meer te negeren vallen.

 

Aldo Peeters, nu beginnend ondernemer


Deelnemers aan leiderschap trainingen van Bayer:

 

  • She could really read the attendants and was a great mix with the other trainer!
  • Good balance between the theoretical part and active part during the course!
  • Very nice trainer with good interaction and advise during the training!

“In her new book, Building a Career That Works, Diane Smets offers a systematic and methodical approach to finding the career that is right for you. She has brought together a number of modalities and created a comprehensive step-by-step process to help readers explore who they are on many levels.”

 

Alan Seale, director of the Center for Transformational Presence and author of Create A World That Works


“If having your heart’s desires is important to you, read, study and  apply Diane’s brilliant wisdom. In the pages of this book, she is
 offering you a lifetime of value. Begin at once to put this to work in your life and watch the transformation take place.”

 

Peggy McColl, New York Times Best-Selling Author


Diane heb ik leren kennen als een echte expert op vlak van assessment en development centers. Zij kan de klantenbehoeften invullen en doet dit op een kwalitatieve, professionele manier. Door haar coaching skills kan zij mensen kritisch laten reflecteren en tot een hoger niveau tillen. Diane is een fijne collage om mee samen te werken. Zij deelt gemakkelijk haar kennis en geeft op een constructieve manier feedback. Zij blijft ook steeds in zichzelf investeren om nog beter te kunnen voldoen aan de noden van de klanten.

 

Barbara Folens, Freelance Senior HR Consultant & Coach


Diane is a great people manager. She is very honest and authentic, characteristics which I really appreciate in her. She leaves a lot of autonomy to her direct reports and at the same time can coach them in a very motivating manner. Diane thinks through the consequences for the business and the people with every change process. By doing this, she anticipates certain issues which may arise and establishes a constructive dialogue. Diane's strengths can also be found in Talent Management and People Development. I have learned a lot from her. It was a pleasure to have a boss like her.

When you feel valued by your manager, you are able to achieve so much more...

 

Marion Verheyden, Global HR Project Manager - Huntsman